Recreating Cybercloud Safeguarding Today


Blog with us, and Navigate the Cyber Jungle with Confidence!

We are here for you, let us know what you think

3.1.10

מה הקשר בין אבטחת מידע ובין השומר במגדלי דיור

הסטארט-אפ של ראש אמ"ן לשעבר.

ע"פ כתבה שהתפרסמה באתר דהמרקרIT, עולה כי הסטארטאפ שהקים אהרון זאבי פרקש, עומד להחליף בשנים הקרובות את השומרים במגדלי היוקרה, כמו כן מי שירצה להתהדר בחבילת היוקרה הזו מומלץ כי יתקין גדרות, חומות, ושערים, כדי שהמערכת תוכל למנוע מאנשים שאינם מורשים להיכנס למתחם בו מותקנת המערכת. הוצאה שנשמעת כדאית ולא מזיקה למתחמי יוקרה, מתחמים בהם אנשים רגילים להתבדלות וניקור מהסביבה.
למי שמעוניין בפרטים הטכנים אני ממליץ לקרוא את הכתבה, לשאר אספר שאנשים מוכנים למכור את עצמם לדעת רק כדי שמישהו יאמר להם שהם מוגנים.
כדי לקבל את חגורות הביטחון שעליהם מדבר זאבי פרקש, הכוללות: טכנולוגיה ביומטרית לזיהוי תמונה, קול ודפוסי התנהגות צריך האדם לוותר על פרטיותו ולהעניק לשולטים במערכת את הדגימות האישיות שלו, שלא לדבר על כך שהמידע אינו מפורסם באיזה קנאות הוא נשמר, יש מרכיב נוסף שהוא בנוי ממכונה השומרת על הדייר.

מכונות וכשל מערכתי
מכונות ידועות ברגעי הכשל שלהם ואינם יודעות לספק הגנה בת  100% של בטחון שוטף, אחד מהם נבנה מעצם דפוס ההתנהגות של האדם, פורץ פוטנציאלי צריך לזהות התנהגות חסרת סובלנות אצל הדייר שאליו הוא רוצה לפרוץ, ולוודא כי הוא אינו נוהג ע"פ תבניות קבועות כדי לעקוף בעיה זו המצוטטת מהכתבה: "את הדיירים לא מעניין שזו מערכת ממוחשבת. הם רוצים אמינות ואיכות. מערכת שתזהה אותם בוודאות ותאפשר להם להיכנס במהירות. אף אחד לא יסבול זיהוי לא נכון או לחכות שתיים-שלוש דקות בכניסה לביתו", ומה הפתרון המוצע: "מה קורה כשהמערכת לא יודעת לזהות את האדם שניצב ממול? אז מגיע תורו של המוקדן האנושי", כלומר, אין המערכת מסוגלת לתת פתרון מלא, חיבורים מהן אלו מנוצלים באופן תדיר על ידי גורמים עויינים, שלא לדבר על ניסיון לחדירה למערכת לגניבת המידע, או לנסות לשחד פעיל במערכת העובד בשכר נמוך ולהראות לו את הפוטנציאל בהעברת מידע ובקבלת תשלום על כך. אינני פוסל את העניין, אך תבניות ביומטריות לא צריכות להעשות בשימוש כה מבוזר, מה גם שהמידע מאוד רגיש, שאל לא לאדם לשחק עימו.